szerda, május 21, 2008

Erdő mellett nem jó lakni...

sok fát ugyan nem kell hasogatnotok, ott van arra a körfűrész, ugye...khhm. Amiről nem szól a nóta: erdő mellett az ember gyermeke akár pont nyolc hónaposan is összeszedhet olyan csúnya élősködőket, mint a kullancs! Tegnap este a hófordulót is ünneplő, részletes beszámoló helyett a kullancsos szakirodalmat forgattuk át, fölöttébb zaklatott állapotban. Tamás féle térdhajlatban bujkáló alattomos kis dög rendesen feldúlta az életünk...leginkább ez a bizonytalan várakozás és tehetetlenség emészt föl, hogy igazából nem tehetünk semmit, csak reménykedni, hogy nem jelentkezik valamelyik nyavalya tünete 1-2-3 hét(!?) leforgása alatt. Pontosan egy hete tisztáztam le még egyszer a védőnővel, hogy mikor lehet a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás elleni védőoltást beadatni...csak ha betöltötték az egy évet. Az egyetlen + oltás, amelyhez szigorúan ragaszkodunk:(. Szóval, lehet bizakodni, hogy hetek múlva ezen csúnya eseménynek csak a naplóban marad nyoma. Meggyőződésem, hogy Tamás nem véletlenül született burokban:).

2 megjegyzés:

márta írta...

Ha hiszed, ha nem, már gondoltam rá, hogy ti vajon hogy birkóztok meg a kullancsokkal? Mert mi Döbröntén mindig összeszedtünk néhányat. És itt is vannak ilyen kis dögök. Azért a legtöbb kullancs ártalmatlan, és biztos vagyok benne, hogy ez az ominózus is az.

airámanna írta...

Én 27 év alatt kullancsot - otthon - csak képen láttam, az egzotikus élőlénynek kategória volt, mint pl. a krokodil. Az utóbbi három évben viszont élőben is volt...bennünk:(, de távolról sem viselt meg annyira, mint most, hogy a gyereket kezdte ki:(. Ezek szerint itt valami melegágyuk lehet:(.