szerda, április 23, 2008

Kúszómászó és Fordulmordul

Nagyon várjuk a nyarat. Nem, nem a szeszélyes, pontosabban hideg áprilisi időjárásból lett elegünk, hanem egyszerűen szeretnénk megszabadulni az ún. átmeneti (tehát vastag, vagy rétegelt) göncök oroszlánrészétől. Leventén újabban szinte lehetetlen pelenkát cserélni, tudniillik még le se teszem a pelenkázó alkalmatosságra, (de lehet az bármilyen vízszintes felület) és máris pördül egyet a tengelye körül, és egy szempillantás alatt már hason fekve vigyorog. Ha próbálom megakadályozni e műveletben, akkor jön a sértődött morgás, ami villámgyorsan átcsap irdatlan jajveszékelésbe. Hiába minden szép szó, maci, csörgő, figyelmét elterelő manőver, csak az olyan egyáltalán nem gyerekjátéktól illetődik meg egy-két percre, mint a D vitaminos üvegcse, gazdaságos kiszerelésű törlőkendők, illetve különböző tégelyek, dobozok, újságok. Igazán elszegődhetne hozzánk egy Forma1 futamokon edződött, profi gumicserélő csapat. Annál is inkább, mert Tamásom is startolt a mászásban. Napról napra egyre szaporábban és lelkesebben mászik:), sőt...a kiságy rácsaiban kapaszkodva térdre áll, és úgy kiabál meg integet fűnek-fának. Hab a tortán, hogy a fürdetést, pancsolást mindketten kifejezetten imádják, és rettenetesen dühösek lesznek, mikor 'vége-locsi-pocsi' címen kiemelem őket a kádból, és próbálom őket valahogy gatyájukba rázni. Ember legyen a talpán, aki a vérig sértett, rugkapáló, végre talán éhes is, bömbölő kis törpéket szalon- és vacsoraképessé teszi. Valami azt súgja, hogy jóval hamarabb lesz egyszálvalamiben is izzasztó meleg, mintsem babysitterkedő társulatnak jelentkezne a valamikor Forma1 versenyautókat gumizó szuper csapat. Sebaj, egy-két hónap, és kevesebbet kell majd öltözni / vetkőzni, sőt...erdőben elég lesz majd az ágyékkötő, meg egy fűszoknya is, az ikrek meg naphosszat pancsolhatnak a Bitvában. Végsősoron, ott és akkor már a gyorsaság sem fog sokat számítani, hiszen valamelyiket úgysem érem majd utol :).

2 megjegyzés:

márta írta...

Hajaj, innen már nincs megállás, nem fogsz már tudni olyan jó kis nyugis videófelvételeket készíteni...rohanhatsz kétfele a kamerával...:)))

airámanna írta...

Akkor elképzelhető, hogy ezután sosem lesz a kettőről egyszerre kerek eeeegy percig tartó hosszúúúú felvétel / film...max. ha alszanak, székekbe szíjazva esznek meg ilyenek...:)