vasárnap, október 31, 2010

K.víz


Játékos kedvű olvasóink tippelhetnek:
1. A baloldali gyerek beesett a patakba...
2. A jobboldali gyerek esett bele...
3. Azannyuk zúgott bele...
4. Voltaképpen csak a fényképezőgép úszta meg szárazon...

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hmmmm. Érdekes kérdés. Bár én nem ismerlek annyira benneteket, de valaha nyomozónak készültem, úgyhogy megpróbálom felgöngyölíteni az ügyet.
Lássuk csak az én verziómat: Egy gyerek esett bele a vízbe, erre a másik olyan izgalommal ugrált a parton, hogy mire szegény anyuka a földre helyezte a fényképező gépét, már a második gyerek is ott tapicsolt a jéghideg vízben. A gyerekek vízbe esésének okától most tekintsünk el, bár a két bot elég feltünő méretű mindegyiknél... Az anyuka, mint egy anyatigris vetette utánnuk magát és mentette ki a jeges áradatból az ikerpáros, majd rövid sprintet levágva hazaronaht, hóna alatt a gyerekekkel, nyakában a száraz fényképező géppel.
A magyarázat:
Szépen sorba szedted a lehetséges válaszokat, ezzel keltettél gyanút magad körül, és egyben meg is oldottad a rejtélyt. Vajon miért? Miért ez a precíz sorrend?
Talán, mert pont ebben a sorrendben történt minden? Nyertem, nemde?
Üdv:(Columbo) Csabi a szomszédból. :-)

airámanna írta...

Mr. Columbo, ön nem nyert:-)! Nos akkor lássuk az eredeti verziót: szerencsére csak egy gyerek esett bele a vízbe, no meg az ominózus bot. A kapucnija ott libegett a víz felszínén, így a hangnál is sebesebb gyerekkiemelés-ruhalerángatás-apjukkabátjábaburkolásban élhettem ki az anyaoroszlánságomat:). No meg a haza-sprintben. Fényképezőgéppel. Épp sprinteltem vissza a tonnányi meleg ruhával, amikor leparkolt a ház előtt az Üdvhadsereg, és átadták a kabátot, benne a nagyon-nagyon picire gömbölyödött fiamat. Az apjuk meg a szárazon maradt gyerekkel szépen hazasétált. Hát így valahogy. Tény, hogy az ön verziója sokkal izgalmasabb, de nekem ez akkor, ott így is felért egy kisebb szívszélhűdéssel:-D! A propos...írhatna detektívregényeket!

Névtelen írta...

Hmm... Ez is jó történet. Nem vitatom, hogy így történt, hiszen szavai őszintének tűnnek, így akár beismerő vallomás is lehet. Az apa nevű tanút még ki kell hallgatnom, mert a leírásban nem tett róla említést, hátha ő másképp látta az eseményeket. :-)
Ha úgy vesszük, félig igaz volt az állításom, hiszen egy gyerek fürdött, és a gép szárazon maradt. :-))
A regény írása folyamatban van...
Üdv: Csabi a szomszédból.
Ui.: Remélem a gyerkőcnek nem lett komoly baja!