péntek, február 29, 2008

Szeretemek-nemszeretemek, négyzeten

Bő öt hónaposan ízlelgetjük a passzírozott sárgarépát,és a sütőtököt.Sütőtök...hmmm...I think this is the beginning of a beautiful friendship...

Kedveljük nagyon a mosolyt. Igen, a Magáét. A mosolygósat. (Adni és kapni egyaránt...nem értjük mi ez a nagy felhajtás körülötte, hiszen ez aannnnyira zsigeri dolog). Szeretjük a kezeinket rágogatni / szopogatni, mikor milyen intenzitással, de jó simulni az Ember bőréhez is. Érinteni, és szemébe nézni. Az esti fürdéseket Apával kifejezetten imádjuk. Khhm...szeretnénk tartani a cumisüvegeinket, ha a nyakunkba dől is a lé.
Nagyon szeretnénk, ha anyánk nem lenne ennyire tüneményes! Egyik pillanatban ott van nekünk,  de előfordult, hogy egy pillanatra ha nem figyeltük, hopp...máris eltűnt...felfoghatatlan.
Nem szeretjük, ha anya bármelyikünket vissza szeretné tenni a kiságyba (legyen az 3 óra tömény bohóckodás után...akár). Az öltöztetést kifejezetten utáljuk, (nem, nem vagyunk tündérek, szüleink és környezetünk tévhitben él!!!) ilyenkor toporzékolunk is kitartóan. A sapka nevezetű ruhadarabra is haragszunk, rontja a fejbőrünk textúráját, az összes szorít...egyébként vicces volna. Folytköv.

kedd, február 26, 2008

Ma is egy első, mi még nekünk nem volt:

Sétáltunk az erdőben! Apánk, ha már egyszer erdész ember, - iskolai végzettségét tekintve legalábbis - nővéreink bíztatására, anyánk beleegyezésére megmutatta a köröttünk elterülő rengeteget. Ez ám az igazi tavasz, illatos lágy szellő (18 Celsius, természetesen plusz), szikrázó napsütés, madárcsicsergés, hóvirág szőnyeg.....mi kell még!? Tavasz van! Mindegy, a naptár mit mutat, az érzet áprilist sejtet február végén. Bár az idei szökő év, ez a finom kis idő, csak nem szökik már el. Ki akarhat ezek után havat, fagyot s miegymást!? Mondta is az egyik nővérem, akit kajánul kinevettünk kollektíve: ő már látott az idén szeretkező kutyákat is. Hihihi, hehehe, hatalmas aranyköpés. De erősíti előző megállapításainkat: TA-VASZ-VAN ! Tetszett minden, jó nagy fák, dombok, bokrok, illatok. A végén úgy elfáradtunk, hogy apánk és anyánk vállán aludva csak azt vettük észre: jé, hogy kerültünk a saját külön bejáratú ágyunkba? Hol van az a sok mennyi, mi ez? Bár a jó puha ágyikóban arra ébredni, hogy anya frissen készített finom ételt kínál, azért az se semmi ! Jó kis nap volt a mai is. Ps: duplapánk őszinte vallomása: február huszadikán (öt hónaposan) kelt bejegyzésében anyánk fotóit használván összekevert minket, ezért volt szükség a fotók cserélésére. Leventét Tamásnak nézte. Hát igen, vele is megesik! Néha. De legalább elismeri...

Levente és Latex

Megesik, hogy egy kiadós estebéd után csak ennyi marad az étkészletből...no meg az örök dilémma: ráharapni, vagy nem ráharapni a maradékra? Bár mostanság ez nem kérdés dedeknél...persze, hogy - mindenre - ráharapnak.

hétfő, február 25, 2008

Február

vége felé közeledve az én két kis örökmozgóm napközben 1-2 órácskát ha alszik, azt is felváltva.
Gondolom valami titkos paktumot kötöttek, amelynek a lényegét egy mondatban össze is lehetne foglalni 'Zanyánk csak a miénk'. Súlyuknál, hosszuknál csak az egójuk, és az eszük gyarapodik gyorsabban, örvendés van. Én meg komoly leckéket veszek nap mint nap logisztikából, managementből, teatrológiából, (tömeg)pszichológiából, pedagógiából, drámapedagógiára szakosodva:). Azért cserélnék néha egy bizonyos hindu istenséggel. Imádat az adott, oda-vissza...csak a négy / hat / nyolc karját irigylem néha:).
Gasztronómia: nem mérhető mennyiségű anyatej szopizása után (jelzem, hogy ez már mindenkinek csak egy kis +komfortérzetét adó /- fenntartandó alibi-szopizás) cca 150- 180 ml Humana a fejadag egy étkezésnél, néhány napja meg tejpéppel is megtoldjuk a vacsoráikat. Azóta mindenki elégedett, mindenki többet alszik, és egyértelműen mosolygósabbak a reggelek. A sütőtököt meg a répapürét kóstolták, úgy tűnik, hogy az előbbit szeretik is.
 (Záradék és egyben memento a szoptatás margójára: nem kis bánatomra, február végén Tamás már egyáltalán nem hajlandó, Levente farkaséhesen, 2-3 percet ha szopizik, pontosabban próbákozik:(.  Szegénykém...kemény munkával is csak néhány cseppet bír kipréselni,  jogosan mérges, és csalódott....:(. Azért én még étkezések előtt felkínálom nekik a lehetőséget. No meg a sok / több fajta / tejfakasztó teakeverékből főzött, naponta literszámra elfogyasztott teának is adok még egy, aztán még egy, aztán még .... lehetőséget, hogy tegye a dolgát.
 Igazából meg szív szakad... mert még fél évesek sincsenek, de máris 'lezárult egy korszak'... az í-g-y összebújt, elmondhatatlanul  szép és meghitt órák, (ahogy csak édesanya lehet gyermekével, számomra az eddig megélt anyai érzések közül ez egyben alap és a leggyönyörűbb)....placebók és társaik...
Isten veletek :(! )

szerda, február 20, 2008

Oh, azok a jeles dátumok...

Tamás kissé bizalmatlan ezzel a villódzó masinával, de ha anya kezében van baj nem lehet!
Mondtam, nem lesz itt semmi gond, ez ám az igazi "dolce vita" !
Levente méláz...
...vagy esetleg valamit lát!...?
Tamás komolytalan, Levente komoly! Csak itt, csak most, az egyszer!
Ma igazi derűs, szép napos idő volt, mintha megkoronázta volna, az egyébként kicsit kerekszámú, dátumos napot. Ma öt hónapja, hogy ti is látjátok. Mármint a Napot, meg hál' Isten mindent, amit csak kell. Ahogy sétálgattunk így négyesben, ti szokásotokhoz híven vigyorgásban próbáltatok konkurálni a fennt említett égitesttel - megjegyzem, nálunk ti vittétek a pálmát!-, édesanyátokkal mély gondolataimat osztogattam, így utólag bevallom: sutára sikeredett. A lényege az volt, hogy boldogok voltunk együtt akkor, mikor még sem itt, sem hasban nem voltatok. De mióta vagytok, hát most aztán tényleg boldogok vagyunk, s ehhez mérve az a boldogság, mit mondjak... már semmi. Egyszóval öt hónapja fenekestől fordítottátok meg a világot, méghozzá a szebbik felére. Minden nap megköszönjük, hogy vagytok nekünk. Legyetek szép, egészséges nagy fiúk, Nagyfiúk!

kedd, február 19, 2008

Hétvége


Pincér, fizetnék!


Este van, este van, Levente nyugalomba...

szombat, február 16, 2008

Félcsendélet

Olyan meghitt, (fél)csendes-kedves délutánunk volt ma.

Másnaposak

Levente alszik, Tamás alszik, Pál alszik...és mind alszanak:). Zanya felváltva főz, és gépel. Igen, lehet így is...tudom, általában kifut. Muszáj gyorsan lejegyezni, hogy milyen ügyesek voltunk tegnap, közös életünk leghosszabb kiruccanásán. Történt ugyanis, hogy apátok hirtelen ötletétől vezérelve, gyorsan összepakoltunk benneteket az összes szükséges és szükségtelen kellékekkel, és elkocsikáztunk messzeee-messzeeee...egészen Győrig. Apa egy megállónyit dolgozott, utána meg sem álltunk a...hol máshol...a Plázáig. Az egyetlen(?) hely, ahova beférünk az ikerkocsinak nevezett batárral. Volt egy pillanat, és volt egy bolt, mikor Tamásnál eltörött a mécses, de percekig tartott csupán. Utána már végig igazi yuppieként viselkedtetek:). Enyhe blazírral ugyan, de megbámultátok a 70%kal kecsegtető, színes árzuhatagokat és trendeket. Igazán az interperszonális kapcsolatok ápolgatásában remekeltetek. (Mosolyzuhatagok jobbra-balra, oda-vissza.) Zanya vett télikabátot, mert nem, nem jön még a tavasz. Különben is, engem inkább meghatottak azok a bizonyos táblák. Néktek vásároltunk habszivacsból készült, összerakható, színes-képes négyzeteket, ez is amolyan szinte-minden-babaszoba-kötelező-kelléke. Azt hittem, jó dolog. Nemsokára felfedezitek, hogy tartalmaz sok, apró, lenyelhető darabkát is, mintha nem lenne házunk táján elég. Egyéb. Ilyen. Khmmm. Apa vett doppstadt alkatrészt. Úgy kell neki. Este fél kilencre itthon is voltunk...és, hogy a továbbiakban nehogy túlságosan elbízzuk magunkat, miszerint lehet kettőtöket kényünk és kedvünk szerint nyúzni holmi boltokon keresztül és kasul, ordítottatok egy sort dual surround systembe, nem etéttek meg a vacsorátokat, és hajnali öt órakor követeltétek a reggelit. Mire büszkeszülők: de tündérek-okosak-aranyosak-jólneveltek-ugyu-bugyu, milyen jó, hogy nem a boltban, útközben, hajnali háromkor stb. üvöltöttek:).

péntek, február 15, 2008

csütörtök, február 14, 2008

Négyen

Tavaly februárban készült ez a fénykép. Feleség és feleférj. Mindkettő jobbik fele meg beleköltözött - akkori legjobb tudásuk szerint - egy egész gyerekbe.
Azt hitték hárman pózolnak, pedig már sok-sok napja az egész gyerek gondolt egyet, és hogy ne unatkozzék, no meg szülei legeslegnagyobb gyönyörűségére megduplázta magát...és azóta is boldogan élnek, míg meg nem halnak. Itt a vége, fuss el véle.

szerda, február 13, 2008

No fiaim, tegnap újabb mérföldkő az életetekben: "beleharaptatok" életetek első almájába. Mi tagadás, a ti 2személyes kis társulatotok, felért egy egész kabaréval, jókora kacajt fakajtva szüleitek arcán. Levente kicsit éhes volt, ő úgy ette - akarom mondani szopta - a kiskanálból az almát, mint akit hetek óta éheztetnek. Tiszta tacsak volt a szád, közben elismerő hangok hagyták el kis torkodat, mintegy követelve a következő falatot. Tamásnál a helyzet kicsit más, hisz ő előbb ébredt, s neki azonnal kellett ehetőt adni, a jól megszokott tápszerből plusz anyuciból, mert éhségének elég erős hangot adott. Almareszelés közben felkelt Levente is, és vele már az említett módon kezdtük az etetést. Te, mint jóllakott kis oroszlán, mintegy zaklatásként értékelted az új kaja szádba taszigálását. Nem mutattál túl nagy érdeklődést ezután a gasztronómiai nagy szám iránt, s az anyatejnél kissé fanyarabb íz grimaszokat csalt kis orcádra. Hát ezt már nem bírtuk nevetés nélkül, mire te még jobban fanyalogni kezdtél: ha ezek így röhögnek, akkor ez valami kész átverés show lehet az ősök részéről - gondolhattad. Nem az volt, te demonstratíve lenyeltél egy-két falatot, tudatva: ez csupán jó szándék és nem elismerés kérdése részedről. Talán majd legközelebb, ha még édesebbre csináljátok, és nyomatékul te is mosolyogni kezdtél. Ezt az almás pofát aztán végképp nem bírtuk ki száraz szemekkel, és mind a négyen úgy nevettünk, mint a legjobb kabarén, amit valaha élvezhettem, a teátrális jelenetek özönét zúdítottátok ránk, almanektártól cuppogó szátokkal. Ezen is túl vagytok, s ha valami ennyi nevetéssel jár, hát az rossz nem lehet! Szeressétek az almát kicsi kincseim, ha életetekben bármikor beleharaptok egy finom ropogós almába, és ez a kis családi adoma is eszetekbe jut, akkor az a gyümölcs nem csak az egészségetekre, de a boldogságotokra is fog válni! Nincs a világon nagyobb földi adomány, mint egészségesen boldognak lenni, amit nem csak nagy dolgok tehetnek velünk! Ha okosan sáfárkodtok az élet megannyi apró csodájával, és nem mentek el mellette felfedezetlen, akkor bizony még egy alma is megédesítheti az egész napotokat!

péntek, február 08, 2008

Jegyek, anyától?!

A látszat ikerített Örömeink esetén is tud csalni, hiszen nem is annyira egyformák a kisfiúk. Sőt. Vannak ugyan szélsőséges esetek, mikor nekem is olyannyira, mint két borsószem, és összetévesztem őket.
Lássuk csak: hajnali 5 órakor a gyerek-szülő kapcsolat még intenzívebb ápolgatása végett egyikük az apja hathatós segítségével átkéreti magát a szobánkba. Félálomban átölelem, na de melyiket is? Másik klasszikus példánk, mikor télvíz idején csak a szemük meg a pici gombnyi orruk látszik ki a bugyorból, és nem én bugyoláltam be őket. Bevallom töredelmesen: megesett, hogy ilyen esetekben én is összetévesztettem már őket, bezony. Mostanság ismerőseinknek - többnyire - sikerül saját nevén nevezi a kiszemelt gyereket. Persze, csak ha egyszerre látják mindkettőt :). Apropó, jelek: Leventém csodálatos, bíbor térképecskéje állítólag el fog tűnni:(. Meggyőztek a szakik, hogy jobb lesz majd neki nélküle. Pedig különlegesen szépséges, és nem is vele egyszerre született, hanem kb. két hetes kora körül, csak úgy, hirtelen a helyén volt:). Tamásnak viszont kedd reggelre megjelent az első, halovány anyajegye:). Anya szemei előtt is.

Hééé, ti nagyok?! Most ez nem komolyan ugyan, de tényleg azt hiszi, hogy csak így rámtámaszkodhat, miközben...???

Na, megülj csak!!!

csütörtök, február 07, 2008

Levente is magyaráz...

szerda, február 06, 2008

Esti Tamás szöszmötöl

hétfő, február 04, 2008

Hálós meglepetés

Sic non transit gloria mundi...magyarán: Burokbanszületett és apja kezdenek elhíresülni. Kedves helyen kötöttünk ki, mit mondjak?!:)

Csak ölben!

Naplónk átköltözik az ördögfiókák.blogspot.com - aktualizált - oldalra:). Büszkeszülők is kénytelenek módosítani a 'jajezekcsakállandóannevetgélneknaccerűeneljátszanakegésznaptündérekbündérek' című áradozásokat a repertoárból. Most valami ilyesmiben gondolkodunk 'kiszsarnoksárkányfiakegésznapcsakéskizárólagölbenakarnaklenni...'. Pont. Talán a tapasztalt, gyakorló anyák emlékeznek még, hogy egy ilyen pici emberpalánta is mire nem képes ezen eszményi állapot elérése / fenntartása végett. Én egy igazi stratéga és erőművész leszek... idővel, kettővel. Lelki szemeim előtt látom magunk: egy-két év és 2x16 kilónyi gyerek csüng rajtam... nem éppen szótlanul:). Csapó! No, de igazán nem panaszkodhatom, méltányosak végülis, hiszen volt már olyan, hogy nem egyszerre ordítottak:).  Az sem egy utolsó szempont, hogy a sok mókázástól estére kellemesen elfáradunk, és...édesdeden átalusszuk az éjszakát. Kicsik, Nagyok.

szombat, február 02, 2008

Nagyon különleges tavaszi szél...

Megint a tavasz van terítéken. Egy kedves szájber-ismerősöm naplója által találkoztam újra ezzel a libabőrző '86-os tavaszi széllel...és belémköltözött a mai napra e dallam. Amúgy nem titok, hogy nem tudok (ergo: nem szeretek) énekelni, de ez az egyik a néhány dalocska közül, amit énekelgetek nektek, ha hármasban vagyunk. Ma mertem négyesben is. Meg hát én is a tenyeremből puskáztam (igaz, matek képleteket)...valamikor a 80-as évek végén:). God saved the Queen:).